Om Mig

Välkommen till min hemsida. Mitt namn är Lena Pe Pålsson och jag är skådespelare. Jag har varit med i flera teaterproduktioner och kortflmer, ibland haft huvudrollen och ibland en mindre roll. Jag har en showreel här nedan, från de senaste filmerna jag varit med i.

Men låt oss börja från början. Jag utbildade mig först till lärare och jobbade som det i ett antal år medan jag tog sånglektioner. Under 90-talet var jag med i flera olika operaföreställningar. Sedan gick jag vidare och tog teaterlektioner mellan 1993-1996. Jag studerade då Stanislavskij metoden.

1996 sa min lärare Richard P Matthews att jag var mogen att gå vidare i mitt liv tillsammans med andra proffesionella skådespelare och jag var med i flera teaterproduktioner efter det.

1998 var jag med i min första kortfilm och på den vägen är det! Ett nytt, spännande kapitel i mitt liv började.

En sammanställning av vad jag gjort hittar du på sidan CV.

2019 skrev jag tillsammans med Margareta Pettersson ett kortfilms manus Crossroad som spelades in samma år. Då startade jag också Film Production South. 2020 regisserade jag min första kortfilm, Sanningen och sedan har det blivit en till; Krig och Fred som vi håller på att redigera nu i skrivande stund, september 2022.